מהדחקה להתמודדות

"אל תבכה, מתוקי! הנה, קח סוכריה!"

כולנו מכירים התנהלות שכזו. כך הורינו התנהלו אתנו וכך גם אנו מתנהלים עם ילדינו, ובלבד שיפסיקו עם הבכי הזה שנוגע לנו בנקודה כל כך עמוקה בנפש, עד כדי כך שהוא בלתי נסבל עבורנו. אנו מנסים להשתיק את הבכי הזה בכל דרך אפשרית ועל הדרך משתיקים את הכאב של הילד, שנדחק הצידה ללא מענה רגשי הולם ובטווח הרחוק גם מְשַתקים את יכולת ההבעה הרגשית של הילד. בינינו, סוכריה מסוגלת לפתור כמעט כל בעיה של ילדים…

הבעיה – שגם את בעיות המבוגרים! גם בבגרותנו אנו ניגשים למקרר כדי לפתור בעיות במקום להתמודד איתן. בהתנהלות זו, אנו למעשה מתרגלים לאכילה רגשית שהבעיה הקטנה-גדולה שלה היא השמנת יתר והבעיה היותר גדולה היא יצירת חסמים רגשיים בנפש. במקרים "מתקדמים יותר" נוצרות התמכרויות (שונות) ודיכאונות.
טיפול בדיכאון וחרדה.

עלינו ללמוד להכיל כאב, להתמודד באמת עם רגשות, להתבונן לכאב בעיניים ולהיות איתו שם, בתוך הלב פנימה, לגלות אמפטיה כלפי הכאב, להבין שהוא חלק ממני ואני צריך לקחת עליו אחריות ולא להדחיק אותו, אדרבה – לקרוא לו אלי ולחבק אותו.

המסורת היהודית אומרת שאין מחלה באה לעולם אם בורא העולם לא הכין לה קודם לכן רפואה. כך גם בנפש: מקור הרפואה נמצא עמוק יותר מאשר הכאב, לכל אדם ישנם המשאבים הפנימיים להתמודד עם כל קושי הנקרה בדרכו. לא קיים כאב שאין ביכולתנו להתמודד איתו.

לעתים, הישרת המבט אל הכאב כרוכה בסבל נורא כבד משאת. לכן, אם ישנה מצוקה רגשית קשה, הדרך המומלצת ביותר היא לפנות לטיפול פסיכותרפי מקצועי ולפתוח את הכאב בליווי מקצועי. מטפל טוב ידע לפתוח אִתכם יחד את המצוקה ולסייע לכם לרפא את הכאב מן השורש. בטיפול מסודר תוכלו לקבל סיוע למצוא את המשאבים הקיימים כבר בתוככם לצורך ההתמודדות הזו.

קראו על: טיפול בחרדה אצל ילדים | טיפול בטראומה

לסיכומו של עניין: אי אפשר לרפא כאב על ידי כך שנדחיק אותו. אדרבה, יש לעבור דרכו.

דילוג לתוכן