אודות

שלום!

‎‎‎‎שמי מרדכי קדוש, אני פסיכותרפיסט הוליסטי העובד בשיטה אינטגרטיבית המשלבת שיטות פסיכותרפויטיות מתקדמות.

שיטתי הטיפולית הוכיחה את עצמה כיעילה ביותר עבור ההתמודדויות הנפשיות השונות: החל ממשברים רגשיים ועד להתמודדויות נפשיות מורכבות כגון: דיכאון, טראומות, חרדות, הפרעות מצבי רוח (דיכאונות, מאניות וכו'), הפרעות אישיות, הפרעות התנהגות, סכיזופרניות ועוד…

המטרה שלי היא לסייע למטופל להשיג את מטרותיו הטיפוליות באופן יסודי ומעמיק במינימום זמן.

צברתי ניסיון רב עם מבוגרים, ילדים, נוער וזוגות, שחוללו שינוי אמיתי בנפשם ובאורח חייהם.

‏‏‏‏מוטו טיפולי

המוטו שלי הוא שאצל כל אחד מאתנו גנוזים כל האמצעים להארה, צמיחה ורפואה. התפקיד שלי הוא רק לסייע למטופל למצוא אותם ולהשתמש בהם.

מדהים לראות כל פעם מחדש עד כמה שזה נכון…

ההבנה הזו היא מעודדת ביותר ומסייעת להליך הטיפולי, שהרי אם כל מה שאני צריך כבר קיים אצלי, אזי שהשינוי המיוחל אכן אפשרי! ועכשיו ברצינות: כל שינוי אפשרי!

מרדכי קדוש - פסיכותרפיסט הוליסטי

מהו טיפול הוליסטי?

הגישה ההוליסטית רואה באדם, על סך מרכיביו האישיותיים: נפש, רוח, ניאורולוגיה, קוגניציה, תכונות אופי, גוף, תחושות, רגשות, התנהגות ואת שאר האיכויות שבו מכלול שלם שכל אחד ממרכיביה מושפעים זה מזה ומשפיעים זה על זה.

ההנחה גורסת כי ריפוי המתבצע באחד הערוצים- משפיע על הערוצים המקבילים אליו.

אנו מכירים זאת מעולמנו היום-יומי: כאשר אנו מאושרים אנו פועלים יותר בחיוניות, וכאשר אנו מפחדים הדופק עולה ואנו פחות מרוכזים. אם אנו חולים יתכן שנהיה יותר מיואשים וכו'…

 מהו יתרונו של הטיפול האינטגרטיבי?

אנו אנשים שונים עם מורכבויות שונות. הטיפול האינטגרטיבי דוגל בכך שיש להתאים לכל אדם ולכל סוג של מורכבות את הכלים המתאימים להם.

למשל: לאדם עם קוגניציה מפותחת וכישרון ציורי ירוד בדר"כ נסלול עבורו את ערוץ הריפוי דרך כלים טיפוליים קוגניטיביים והתנהגותיים ושיח במישור ה"מודע" יותר.
מאידך לאדם עם חוש דמיון מפותח יותר נסלול ערוץ ריפוי במישור תת המודע כגון NLP, דמיון מודרך, "המסע" ועוד.
עם אדם יצירתי ניתן לעבוד במישור האומנותי יותר: פסיכודרמה, תנועה, יצירה ועוד. עם ילדים ניתן לשלב כלים מעולם הplay therapy, היצירה, הדרמה הביבליותרפיה ועוד.

כמו כן, יש להתחשב בסוג המצוקה בשמה פנה המטופל.
למשל: עם חרדות טכניקות מעולם הCBT מוכחות כיעילות, ועם טראומות מומלץ לשלב טכניקות מעולם ה"גוף נפש"- כדוגמת SE ופוקוסינג.
פסיכותרפיה גופנית יעילה ברוב הפתולוגיות השכיחות אך פחות בסכיזופרניה למשל.

הטיפול האינטגרטיבי למעשה עוטף את המטופל במספר רב של "כלים" ומגביר את סיכויי הצלחת הטיפול.

למי מתאים הטיפול ההוליסטי האינטגרטיבי?

כאמור, הטיפול מסוגל להתאים את עצמו לכל מטופל ולכל מצוקה. לשם הבהרת יתרונות השיטה, אספר סיפור מהקליניקה:

בעבר פנה אלי מטופל עם חרדות קשות.
בתחילה הומלץ למטופל לגשת לטיפול בCBT אך לאחר כ15 מפגשים אצל סי.בי.טיסט מוכשר מאוד, המטפל איבחן שאין שום התקדמות והפנה אלי את המטופל.

אכן לטיפולי CBT ישנם אחוזי הצלחה גבוהים בטיפול בחרדות אך כבר בפגישה הראשונה, זיהיתי שטיפול CBT  לא יתאים לו: הוא ניחן ברגישות נדירה ומודעות רבה לרגשותיו ותחושותיו הגופניות.
בהמשך, גיליתי שהוא לא "עקבי" דבר שוודאי הקשה על הטיפול ב-CBT.
בזכות כלים של גוף נפש והרבה עבודה במישור תת המודע, הוא התגבר על החרדות מאוד מהר.
לא רק שטיפול CBT לא היה מקדם אותו, אלא שהשיטה ההוליסטית קידמה אותו מהר יותר: לאחר כעשרה מפגשים המטופל עזב את הקליניקה ויצא לחיים חדשים!

משך הטיפול

אין שום אפשרות לנבא את משך הטיפול. אורך הטיפול הוא פונקציה של פרמטרים רבים כגון: אישיות המטופל, סוג ההתמודדות, רמת ההתמודדות, המטרות הטיפוליות, ועוד.
כששואלים אותי כמה זמן אמור לקחת התהליך הטיפולי אני מציע להתחיל תהליך רק אם אפשרי להפטר מה"סטופר" לפני. אם יש לחץ לסיים לפני שהתחלנו- אני ממליץ לא להתחיל.

עם זאת, אני משתדל לבנות את ה"רזומה" שלי באמצעות תהליכים קצרי טווח שאינם פוגעים ביסודיות ובהעמקה של התהליך. כבר קרו פעמים רבות שמטופלים הגיעו אלי לאחר שנים רבות של טיפולים ומצאו אצלי מזור למצוקותיהם תוך מספר פגישות קטן יחסית, דבר שהפתיע אותם מאוד.

טכניקות טיפוליות מתקדמות הוכיחו את עצמן כמאיצות תהליכים.
לעתים מפגש אחד המכיל טכניקות של גוף-נפש כגון נשימות או מגע עשוי לגעת בין רגע עמוק הרבה יותר מאשר עשרות שעות של שיחות פסיכו-דינאמיות בטיפולים סטנדרטיים.

אורך של מפגש הוא בדרך כלל כשעה עגולה, וטיפול יעיל הוא בדרך כלל טיפול של מפגש קבוע אחת לשבוע. לעתים ההמלצה תהיה שונה.

אודות מרדכי קדוש

פסיכותרפיסט הוליסטי.

טיפול רגשי ונפשי המשלב שיטות פסיכותרפסיטיות מתקדמות.

קליניקות ב: ירושלים, מודיעין, נתיבות.

דילוג לתוכן